fotoboek       links       theaterschip       Netwerk JTS
het theaterschip  
 
 

 

 


 
 •  

  Blokkenschema 2016 online via festivalinfo

  > lees verder

  Alle REGATTA-deelnemers zijn bekend! Kijk bij 'Theater' voor meer info.

  > lees verder

   

 

 

ArtEZ dansacademie  -  '360Limits'

ZATERDAG 15.30 uur
LOCATIE: BUITENPODIUM

 

 

360Limits is een educatieve dansvoorstelling voor jongeren met als thema het opzoeken en verleggen van grenzen. In de voorstelling wordt onder andere aandacht besteed aan de volgende vragen: wat zijn persoonlijke grenzen en waarom ontstaan deze? In hoeverre kan je je grenzen overschrijden? Heb je hier zelf invloed op? Wat voor impact hebben de grenzen op jezelf of mensen om je heen? 
Met deze interactieve voorstelling wordt het publiek meegenomen in een dansante en energieke zoektocht naar het antwoord op deze vragen.

 

Eastian Movement

ZATERDAG 17.15 uur + 19.15 uur
LOCATIE: BUITENPODIUM

 

 

Onder begeleiding van Jay Bee (Eastian Movement) traint de breakdancecrew voor danscompetities en shows. Afgelopen 13 november wonnen zij in de categorie Beste Crew tijdens de Urban Dance Battle in Deventer. De prijs was een optreden tijdens Festival Havenwerk.

 


 Nikki de Graaf - ''OPEN' CALL'

ZATERDAG 17.30 uur
LOCATIE: REDERIJ

 


Open Call Nikki de Graaf

 

Het is een harde wereld voor de beginnende maker. Alle criteria waar je tegenwoordig aan moet voldoen, de fysieke en mentale uitputting van het auditieproces en de talloze manieren waarop afwijzingen in je gezicht worden geduwd. Hoe ga je daar mee om? Nikki de Graaf putte inspiratie uit haar eigen ervaringen in de harde danswereld en verwerkte deze in haar dansvoorstelling ‘Open’ Call. 

 

 

ArtEZ dansacademie  - 'VOX'

ZATERDAG 17.45 uur + 21.00 uur
LOCATIE: OP STRAAT

 


 

VOX: jouw verhaal mag gehoord worden.

Drie dansstudenten van ArtEZ, Judith Eeftink, Cleo Ganzeman, Britt Rangé, hebben voor deze productie de handen ineengeslagen met Beelden Danstheater Telder, onder leiding van Paula Walta. Samen zijn zij op zoek gegaan naar de innerlijke kracht wanneer er een dreiging in de lucht hangt. Waar zit deze verscholen? Wanneer komt deze naar buiten? Samen met saxofonist en theaterstudent Anke Spieringhs geven zij een stem aan deze innerlijke kracht.

Hoe stiller de kracht, hoe luider die klinkt…

 

 

Solid Ground Movement - 'Stereolove'

ZATERDAG 18.00 uur
LOCATIE: BUITENPODOIUM


De straat is je podium. Maar wat als je gehinderd wordt of als dingen niet gaan zoals je wilt? Dan ga je improviseren en zoek je een oplossing. Want alleen diegene die blijft proberen, wordt tenslotte beloond. En weet..de beloning is zoet. Altijd! 
Met twee jonge dansers van Solid Ground Movement

 

 

P.R.A.A.K. - 'Inuit'

 

ZATERDAG 18.30 uur
LOCATIE: ADMIRAAL

 

 

Het jaar is 1951. Bij wijze van experiment worden 22 Groenlandse kinderen gedwongen te verhuizen naar Denemarken. Het experiment, een initiatief van de Deense regering, had als doel de kinderen te ‘verdeensen’.   De kinderen zouden opgevoed worden met Deense cultuur en gebruiken, en dat zou ze modelburgers maken. Als ze dan uiteindelijk naar hun thuisland zouden terugkeren, zouden ze deze gebruiken onder de Groenlanders kunnen verspreiden, om op die manier de Groenlandse mentaliteit naar de Deense te vervormen.

Dit experiment faalde echter spectaculair. Toen de kinderen terugkwamen, waren ze geen nieuwe Denen. De kinderen waren cultureel en emotioneel vervreemd van hun families en erfgoed. Ze herinnerden zich hun moedertaal nieten konden niet communiceren met hun landsgenoten – ze waren vergeten wie ze ooit waren geweest.

Voor INUIT put P.R.A.A.K. inspiratie uit dit verhaal. Met een mix van dans, poëzie en muziek tracht INUIT te onderzoeken hoe een dergelijk verstoorde culturele opvoeding gevolgen heeft voor de vorming van een identiteit. Hoe veel kan je je herinneren van je eigen verleden? Hoe veel wíl je je herinneren? Is het mogelijk je emotioneel compleet te voelen, als je niet het gevoel hebt ergens thuis te horen?

Dit zijn maar een paar vragen die INUIT de revue laat passeren. In een visueel en auditief gelaagde voorstelling die grenst aan het psychotische, vertelt INUIT het verhaal van een identiteit in crisis.

 

 

 

Solid Ground Movement - 'EMDR. Google Me'

 

ZATERDAG 21.15 uur
LOCATIE: BUITENPODIUM

 

\

 

Om hulp vragen is niet altijd even makkelijk. Totdat er iets op je pad komt waardoor er een keuze voor je wordt gemaakt. 
Artist In Residence Niki van Callandt wil op haar manier – met dans en theater – de mensen bereiken. Samen met twee fantastische dansers en een trauma counselor zijn zij met ‘EMDR. Google Me’ er in geslaagd om dans en therapie samen te brengen. Het stuk is rauw en confronterend.