fotoboek       links       theaterschip       Netwerk JTS
het theaterschip  
 
 

 

 


 
 •  

  Blokkenschema 2016 online via festivalinfo

  > lees verder

  Alle REGATTA-deelnemers zijn bekend! Kijk bij 'Theater' voor meer info.

  > lees verder

   

 

 

Tijdens de achtste editie van Festival Havenwerk startte exclusief voor cultuurprofielscholen een nieuw programmaonderdeel: Kunstbaken. Tijdens het festival volgden Kunstbakendeelnemers 48 uur lang masterclasses, schoolpresentaties, workshops en een open podium. Deelnemers waren in voor een druk, intensief, maar vooral leerzaam en heel erg leuk weekend dansen en theatermaken. Daarnaast hebben enkele deelnemende groepen ook hun eigen dans-  of theaterproductie gepresenteerd voor hun mededeelnemers en het festivalpubliek. Deze presentaties vindt u hieronder.

 

 

Zernike College - 'AlwaysOn' 

VRIJDAG 20.00 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

 

We leven in ons beeldscherm en worden voortdurend gestoord door spoedoproepen. Hierdoor zijn we voortdurend bereikbaar en leven we in twee werelden tegelijk.
Waar zijn we dan eigenlijk en waar is onze privacy gebleven?

 


IVKO - 'SAAR' 

VRIJDAG 20.45 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

 

Saar heeft een zusje, maar ze is dood. Nog maar kort geleden overleden. Saar heeft besloten om een nieuwe start te maken op een andere school, maar dat is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Een presentatie over de zoektocht naar troost, en het verlangen ergens bij te horen.

 

Stadslyceum - 'Dans'

ZATERDAG 12.45 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

 

Op het Stadslyceum kan je dans als examenvak kiezen. De leerlingen ontwerpen solo’s en duetten, maken dansclips en leren de basis van verschillende danssoorten. In de 1,5 uur dans op school doen ze allerlei opdrachten, ook over danssoorten. Hier laten de leerlingen van het Stadslyceum de danssoorten modern, ballet, urban en Bollywood zien. 

 

Calandlyceum

ZATERDAG 17.15 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

 

het Calandlyceum uit Amsterdam speelt tijdens Havenwerk een kort toneelstuk met daarin akoestische muziek (cajon en ukelele) en dans gespeeld door leerlingen.

 

Montessori Lyceum - 'Medea'

ZATERDAG 18.00 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

 


 

Medea geeft alles op voor Jason…Maar wanneer Jason er dan vandoor gaat met de jongere Kreosa, leert Jason een nieuwe kant van Medea kennen. Medea wil wraak en ze wil hem bloederig.

 

Oosterlicht College - 'Grown Ups'

ZONDAG 13.30 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

 Ontmoet Tim, Julia, Valentijn en Eva. Zijn zij volwassen? Kunnen zij het echt al alleen? In Grown Ups grijpen de kinderen de macht, maar hoe gaan ze hier mee om? Krijg een kijkje in de absurde wereld van de Grown Ups.

 

 

Stedelijk Lyceum Kottenpark - 'Roest'

ZONDAG 15.00 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

 

Hij en Zij. Klaar voor de grote liefde. Roest is een humoristisch en wrang stuk over een eerste date, de ongemakkelijke poging tot toenadering, welkom zijn, stappen zetten, verleiden, kwetsbaarheid, angst, de nacht en champagne. Maar vooral over het verlangen gezien en gerepareerd te worden, zodat het roesten stopt. De elf meiden uit de pre-eindexamenklas van de Kunstklas Theater zullen zich van hun kwetsbaarste kant laten zien.