fotoboek       links       theaterschip       Netwerk JTS
het theaterschip  
 
 

 

 


 
 •  

  Blokkenschema 2016 online via festivalinfo

  > lees verder

  Alle REGATTA-deelnemers zijn bekend! Kijk bij 'Theater' voor meer info.

  > lees verder

   

 

 

Ook in 2016 kende Festival Havenwerk weer een uitgebreide internationale programmering van theaterpresentaties.
Blik hier terug op de programmering.

 

 

Theaterschip - 'Doorgefokt'

ZATERDAG 13.15 uur + 20.30 uur
LOCATIE: BUITENPODIUM

 


 

Op dit hondenveldje schroomt men niet de grote thema’s van het leven bij de ballen te grijpen. Er wordt gewandeld, natuurlijk, maar niet in de eerste plaats zodat Larry zijn behoefte kan doen. Hier bewandelt men ook de dunne lijn tussen beestachtigheid en beschaving, tussen mens en dier, tussen de trouwe viervoeter en zijn baasje. Bereid u voor op een boel geblaf, gegrom en ontblote tanden.
Dertien spelers van jeugdtheaterschool Het Theaterschip spelen deze ruwe versie van Doorgefokt, geschreven door Ko van den Bosch. 
Let op: In verband met grof taalgebruik wordt een minimumleeftijd van 12 jaar aangeraden.

 

 

Theaterschip - 'Sneeuwbitches'

ZATERDAG 13.30 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

ZONDAG 16.00 uur
LOCATIE: KUNSTENLAB

 


 

Mooi zijn, mooi lijken, mooi leven. Het bekende verhaal van Sneeuwwitje, maar dan anders.

 

Theaterschip - '1,2,3 DOOD'

ZATERDAG 14.30 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

ZONDAG 15.15 uur
LOCATIE: ADMIRAAL


 

Theaterklas 9 van jeugdtheaterschool Het Theaterschip speelt een brutaal sprookje over loslaten. 
Een moeder zorgt dag en nacht voor haar doodzieke kind. Ze waakt naast het bedje en verliest haar kleintje geen moment uit het oog, totdat ze op een avond nietsvermoedend de dood binnen laat en de slaap haar overmant. Wat volgt is een zoektocht naar het Land van de Dood, waar de moeder haar kind weer in haar armen hoopt te sluiten.

 

Theatermakerij Enschede - 'De M van mmmmmmmmeisjes'

ZATERDAG 14.30 uur
LOCATIE: KUNSTENLAB

 

m van meisjes

 

Een groep van 15 jongeren bedacht zelf deze voorstelling. Over wat er gebeurt als er opeens 10 jongens in een rubberen boot zitten. Over meisjes die zich irriteren aan hoe jongens zich gedragen. Over hoe verleiden moet. Over een moordplan. Over echte liefde en over wat je doet als je niet meer weet wie je bent…

 

 Theatermakerij Enschede - 'Medea'

ZATERDAG 15.30 uur
LOCATIE: KUNSTENLAB

 


medea

 

Een energieke voorstelling over liefde, wraak en waanzin, gespeeld door 16 jongeren. Medea’s gedachten komen tot leven in deze versie van de Griekse tragedie. Is het wel zo’n gestoorde vrouw als men zegt en wat gebeurt er als je mee kan gaan in haar gedachten? Kan je dan ook begrip hebben voor haar brute daden?

 

Theaterschip - 'Ochtendspits'

ZATERDAG 16.30 uur
LOCATIE: KUNSTENLAB

ZONDAG 14.15 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNS

 Iedereen heeft zijn eigen ochtendspits. Rituelen die elke ochtend terugkomen. Fijne en minder fijne rituelen. In deze muzikale montagevoorstelling zien we de ochtendspits van acht jongeren. Sommige rituelen zullen herkenbaar zijn, andere rituelen (gelukkig) niet.

 

JTS Zeeland - 'Hierbij open ik...'

ZATERDAG 18.15 uur
ZONDAG 15.15 uur
LOCATIE: OP STRAAT

 

De koningin komt het festival openen. Zij is wat aan de late kant omdat de beveiliging extreem streng is . De gouden koets is vervangen door de rode bus. Onderweg hebben ze een lekke band gehad en kwamen er dikke rookwolken uit de motor. De drie prinsesjes hebben het helemaal gehad . Ze waren liever thuisgebleven. De koningin voelt de druk......

 

Theater Im Fluss - 'Dark Play'

ZONDAG 13.00 uur
LOCATIE: KUNSTENLAB

 


dark play

 

De veertienjarige buitenstaander Nick ontdekt hoe leuk het is om nepaccounts aan te maken in chatrooms op internet. In een van die rooms ontmoet hij Adam, die de woorden ‘Ik wil verliefd worden’ op zijn profiel heeft staan. Nick bedenkt Rachel, het meisje van Adams dromen, en speelt via dit nepaccount in op Adam’s gevoelens. Op den duur groeit bij Adam het verlangen om zijn internetliefde in het echt te ontmoeten en wordt Nick gedwongen een steeds fantastischer web van leugens te spinnen om Adam onder de duim te houden. Als de twee jongens elkaar uiteindelijk in het echt tegenkomen, zijn de gevolgen catastrofaal…
DARK PLAY onderzoekt wat er gebeurt als echte en virtuele werelden samenkomen.

 

 

Pastel - 'Strijd'

ZONDAG 15.15 uur
LOCATIE: REDERIJ

 


 

 

Het is 1940, 2 jonge meiden met een droom: actrice worden! Samen! Maar wat doe je als de mensen van wie je houdt andere ideeën hebben dan jij? En wat doe je als je beste vriendin je vijand blijkt te zijn?

 

DRIFT

In samenwerking met Bart Moeyaert, artistiek intendant van het gastland Vlaanderen & Nederland op de Frankfurter Buchmesse, hebben Festival Havenwerk en PLATFORM THEATER een uitwisselingsprogramma opgezet met veertig deelnemers uit Vlaanderen, Duitsland en Nederland


Vier theatermakers uit Nederland, vier uit Vlaanderen en vier uit Duitsland gaan aan de slag met een literair werk van geselecteerde Nederlandse en Vlaamse jonge schrijvers.

Tot slot zullen tijdens de Frankfurter Buchmesse (19 t/m 23 oktober) alle 12 stukken in Frankfurt spelen.

De eerste resultaten van Drift zijn nu, in blokjes van 2 of 3 voorstellingen, te zien tijdens Festival Havenwerk

 

Locatie: Kunstenlab

Zaterdag 12.30 tot 13.30 uur

DEGASTEN (Amsterdam) - 'Zoals alles in een stad vallen we ergens tussenin' vanuit het werk ‘Wij zijn evenwijdig’ van de schrijfster Maud Vanhauwaert.

Larf! (Gent) - 'De Archipel' vanuit de werk‘Slaap zacht, Johnny Idaho’ van schrijver Auke Hulst

JTS Bij Vrijdag (Groningen) - 'En we rennen...' vanuit het werk ‘Wij zijn evenwijdig’ van de schrijfster Maud Vanhauwaert.

 

Locatie: Kunstenlab

Zaterdag 17.30 tot 18.15 uur

Artiance (Alkmaar) - 'niets is minder waar' vanuit het werk ‘El gran teatro del mundo’ van schrijver Tom Struyf

CC De Ploter (Ternat) - 'Wij zijn evenwijdig' vanuit het werk ‘Wij zijn evenwijdig’ van de schrijfster Maud Vanhauwaert.

 

Locatie: Kunstenlab

Zaterdag 19.30 tot 20.15 uur

SubSuburbia (Almere) - ' While my guitar gently weeps' vanuit het werk ‘Strak Blauw’ van schrijfster Renée van Marissing

NEST (Antwerpen) - 'Op het laatste moment' vanuit het werk ‘We komen nog één wonder te kort’ van schrijfster Rebekka de Wit