fotoboek       links       theaterschip       Netwerk JTS
het theaterschip  
 
 

 

 


 
 •  

  Blokkenschema 2016 online via festivalinfo

  > lees verder

  Alle REGATTA-deelnemers zijn bekend! Kijk bij 'Theater' voor meer info.

  > lees verder

   

 

 

- EEN WEDSTRIJD VOOR MAKERS VAN THEATER MET JONGEREN - 

 

Dit jaar keerde ook theaterwedstrijd REGATTA voor de zesde keer terug naar het Havenkwartier. Binnen het thema ‘Food for Thought’ gingen acht korte theaterproducties met elkaar de strijd aan om eeuwige roem en 5000 euro prijzengeld!

 

 

Met een gezonde dosis discussie, koppigheid, creatieve meningsverschillen en persoonlijke frustratie heeft het selectieteam van Het Theaterschip, uit een luxueuze overvloed van aanmeldingen voor de Regatta 2016, het kaf van het koren weten te scheiden.

Het thema was ‘Food for Thought' en dit zijn de groepen die ons dit jaar het meest wisten te enthousiasmeren, en die we dus met veel nieuwsgierigheid voor Regatta 2016 hebben uitgenodigd:


De Amsterdamse JeugdtheJAterschool - 'Wonderaars'

ZATERDAG 15.30 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

 


JeugdtheJAterschool Wonderaars

 

Het is 1965. Het speelt zich af op een klein eiland. Het gaat over de twaalfjarige Sam en Suzy. Het gaat over niet begrepen worden door de mensen om je heen, over geheime plannen maken, over vluchten zodat niemand zich met jou kan bemoeien. Het gaat over je eigen wereld creëren; over durven, over dromen, over alle wonderschone dingen die zich af kunnen spelen tussen twee kleine mensen met grote gevoelens. Het gaat over die allereerste prille zomerliefde (met bijbehorende kus).
De voorstelling ‘Wonderaars’ is losjes gebaseerd op de film Moonrise Kingdom van filmmaker Wes Anderson.

 

Theaterfabriek Gekkoo - 'RUIS'

ZATERDAG 15.30 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST


Gekkoo - Ruis


In RUIS zoeken vier jonge spelers van Theaterfabriek Gekkoo naar een antwoord op de vraag 'zijn jongeren in de toekomst nog in staat werkelijk contact te maken als we hen de technische hulpmiddelen die hen bij het communiceren ondersteunen onthouden, of is het zo dat zij zich steeds verder van hun gevoel en zintuigen vervreemden en ze gedoemd zijn te vervallen tot een hoopje eenzaam isolement?'

 

Compagnie Koorts - 'Hoeveel is de vis'

ZATERDAG 15.30 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

 Sfeer. 

Sfeer, sfeer, sfeer.
Atmosfeer, hemisfeer, stratosfeer. 
Optische sfeer, wiskundige sfeer, thermosfeer. 
Hydrosfeer, lithosfeer, ozonsfeer. 
Sfeer.
Wat is sfeer en hoe zet ik het op scène? 
Rond deze vraag maakten de jonge leden van Compagnie Koorts een abstracte, van de pot gerukte maar vooral sfeervolle voorstelling met in de hoofdrol een dode vis.

 

Theatercollectief Verdieping 11 - 'Grow'

ZONDAG 12.00 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

 


grow

 

We hadden een tuin met alles wat we wilden. 
Een hele diepe tuin. 
Dagen kon je er dwalen zonder ook maar een ziel tegen het lijf te lopen.
Aan het uiterste einde van die diepe diepe tuin stond een hutje.
En in dat hutje woonde vader. 

- Welkom bij dit ietwat onwennig... vreemd... maar fijn...
- Jazeker ook fijn, sprookje! 
- Sprookje?

 

Een voorstelling over volwassen worden. Over leven en dood.
Dromen en denken. Over een Jongen, een Meisje en een Dwaas. 

 

DEGASTEN Jongerentheater - 'Nothing is Impossible'

ZONDAG 12.00 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

 


 

De voorstelling Nothing is Impossible van DEGASTEN gaat over jongeren die worstelen met de druk die zij zichzelf opleggen. Je moet immers alles uit het leven halen wat er uit te halen valt. Altijd de beste versie van jezelf zijn. Presteren. Jezelf verbeteren. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen succes en niemand anders. Just do it! Nothing is impossible! 

 

HILP Productions - 'Even nadenken'

ZONDAG 15.45 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

 


HILP


Als iemand je vraagt om jezelf te slaan doe je dat nooit op zijn hardst. Je houdt jezelf tegen. Dit gaat over de grens tussen kind en volwassen zijn, over ouders die zoeken naar hoe los te laten en jongeren die denken alles te weten en gek worden van alle zogenaamde verplichtingen. Deze twee dochters in de voorstelling willen maar een paar dingen, verantwoordelijkheid maar ook weer niet, vrij zijn en los gaan. Over pubers die willen gaan en staan waar ze willen maar nog wel terug komen voor een kus van mama.

 

Bij Vrijdag - 'Stof'

ZONDAG 15.45 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

 


bijvrijdag


'Goedemiddag jongedame. Welkom. Ik val maar meteen met de deur in huis: U bent zojuist...overleden. Maar wees gerust hoor, u heeft geen pijn gehad. U was op slag dood. Gecondoleerd.'

De filosofische en komische voorstelling Stof vertelt het verhaal van een jonge vrouw die te horen krijgt dat ze door een ernstig ongeval is overleden waarna ze de opdracht krijgt om te reïncarneren.
Ze verblijft in de tussentijd in een resort waar ze begeleid wordt door verschillende coaches en trainers bij het maken van een keuze voor haar nieuwe leven.

 

 

 

MBO TheaterschoolTheatergroep Vers Vlees - 'Zinloos Gehelp!'

ZONDAG 15.45 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNSTEen onderzoek naar de helpende hand. Helpen we? Helpen we waar ze onze hulp het meest nodig hebben? Of helpen we onszelf? Een voorstelling die op een speelse wijze kritiek durft te geven op goede doelen en bedoelingen.