fotoboek       links       theaterschip       Netwerk JTS
het theaterschip  
 
 

 

 


 
 •  

  Blokkenschema 2016 online via festivalinfo

  > lees verder

  Alle REGATTA-deelnemers zijn bekend! Kijk bij 'Theater' voor meer info.

  > lees verder

   

 

 


Ook in 2016 kende Festival Havenwerk weer een uitgebreide internationale theaterprogrammering, met onder meer voorstellingen uit Duitsland, België en Denemarken. Blik hier terug op de zaterdagprogrammering.


Theaterschip - 'Betrapt'

ZATERDAG 12.30 uur- ZONDAG 16.45 uur

LOCATIE: ADMIRAAL

 

 

Ben je wakker?
Of droom je?
Of ben je wakker als je droomt?
Wie achtervolgt wie?
5 jongeren, heel veel ladders
Kom kijken


SubSuburbia - 'HEM/ZIJN'

ZATERDAG 13.45 uur
LOCATIE: REDERIJ


 

Tristan is een jongen in een meisjeslichaam. Hij worstelt met zijn identiteit. Hij wil veranderen, heeft alleen geen idee hoe hij dat moet aanpakken. Bovendien is Tristan doodsbang voor de gevolgen. Maar opgeven? Dat nooit. 

Het toneelstuk gaat over transgenders, een onderwerp dat nog
teveel in de taboesfeer hangt. Maar we vertellen ook een universeel verhaal over een jongen op weg
naar zelfacceptatie en in dit geval geluk. Want, wie ben jij? En wie zou jij het liefste willen zijn? Wat houdt je tegen?

 

 Larf! - The Radiant Child

ZATERDAG 16.15 uur
LOCATIE: ADMIRAAL

 

 Larf - The Radiant Child

 

Thuis is een plek waar je woont en waar je je veilig voelt, waar je jezelf kan zijn. Wat als je ergens woont waar je dat niet kan zijn? Hoe overleef je dan? Door te geloven dat het wel zal komen? Of door je plek af te dwingen door je te laten horen. 
En wanneer wordt afdwingen opeisen? En ten koste van wat?.

In The Radiant Child gaat Larf! met vier jonge spelers tussen 14 & 19 jaar, deze vragen te lijf vanuit speeches, brieven en teksten die ontstaan zijn vanuit de strijd van Afro-Amerikanen om een volwaardige plek in hun samenleving te krijgen. Van Martin L. King en Malcolm X, van George Jackson tot Kendrick Lamar.

 

De Italianen - 'Tutti Uguali' 

ZATERDAG 16.30 uur - ZONDAG 13.45 uur
LOCATIE: BUITENPODIUM

 

 

De Italianen

 

Vier Italianen zitten gespannen te wachten. Enrico ijsbeert en Romeo bijt z'n nagels er bijna af. Ze zingen een liedje om de tijd te doden, en dan... Dan valt er eindelijk een dikke envelop op de deurmat!

De Italianen presenteren met trots 'Tutti Uguali', een ontroerende familievoorstelling over gelijkheid en vriendschap met humor voor alle leeftijden en uiteraard veel muziek!


DEGASTEN - 'Life ain't a Picnic'

VRIJDAG 21.30 uur + ZATERDAG 19.30 uur
LOCATIE: REDERIJ

 


Degasten: 'Life ain't a Picnic'

 

DEGASTEN is hét jongerentheatergezelschap van Amsterdam voor en door jongeren. DEGASTEN maakt gedurfde rauwe voorstellingen waarin het verhaal en het talent van de spelers centraal staat. In LIFE AIN’T A PICNIC worden DEGASTEN gedreven door consumeren. Ze omarmen de zeven zondes voor meer, want: ‘de beet uit de appel is de grootste zonde en tegelijkertijd de meest zoete hap’. In LIFE AIN’T A PICNIC nemen DEGASTEN je mee in een eigentijdse versie van het schil- derij ‘De tuin der Lusten’, gegoten in een opzwepende theatermix van dans, tekst én muziek van DJ Lovesupreme.

 


NEST - 'Higher Selfie'

ZATERDAG 21.30 uur
LOCATIE: HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

 


Nest: 'Higher Selfie'

 

Stel: je hebt alles wat je hartje begeert. Je bent jong. Je bent mooi. Je hebt hersens. Je kan uitstekend uit je woorden komen. Je hebt overal een mening over. Je reist de hele wereld over en iedereen kijkt naar je met de hoogste verwachtingen. 

Want jij bent de toekomst, jij bent jong, jij gaat de wereld veranderen. Toch?
HIGHER SELFIE gaat over alles willen maar niet weten waar je het zoeken moet, of niks willen en van alles moeten. Over stikgelukkig zijn of doodsbang en over hoe het dan toch in godsnaam verder moet met de hele klotezooi...

Negen (nauwelijks) perfecte jonge mensen laten zich inspireren door de grote kunst.

 

De Noorderlingen & YoungGangsters - 'Bottoms Up!'

ZATERDAG 21.30 uur
LOCATIE: ADMIRAAL

 

noorderlingen bottoms up

 

Laat je verleiden door de zoete Hollywood wereld van highschoolseries als 'Saved by the bell' en 'Heartbreak High', waarin alle meisjes cheerleaders zijn en puisten niet bestaan. Het leven is een feest, dus we dansen tot we niet meer kunnen! Maar... waar is de afterparty?
De Noorderlingen en YoungGangsters slaan de handen ineen voor 'Bottoms Up!'. Met live gevechten, spektakel en humor brengen de jonge spelers en professionele acteurs een voorstelling waarin groepsdruk de motor is.